Klubbinfo

Motionsrodd

All hemmarodd sker med start från vårt klubbhus på Strömsholmen. Under roddsäsong, April-oktober, utgår vi från klubbhuset på Strömsholmen två dagar i veckan. TISDAG 17.30-20.00 TORSDAG 17.30-20.00

Prova på

Vi hälsar alla som vill prova rodd välkomna till oss på Strömsholmen. På Tisdagar försöker vi ägna lite extra tid till de som vill komma och prova på. Rodd är en sport på vatten och simkunnighet en förutsättning.

Tävling

I klubben anordnar vi årligen klubbmästerskap i singelsculler och trimmer. Vi deltar också i distansrodden för inriggare som anordnas av Vaxhoms Roddförening. Till Götaälvrodden i klassen ""åtta med styrman"" försöker vi varje år, med blandat framgång, samla ett lag.

Historia

Norrköpings Roddklubb är stadens näst äldsta idrottsförening. Det var den 30 mars 1883 som några medlemmar i Norrköpings Gymnastikförening med Fabrikör Fredrik Nyborg i spetsen tog initiativet till bildandet av Norrköpings Roddklubb.

Ett båthus uppfördes vid värdshuset ”Röda Stugan” som på 1800-talet låg vid vattnet. Värdshuset finns kvar idag, men på adressen Sjötullsgatan 38. Båthuset revs 47 år senare för att ge plats åt Norrköpings Hamn som skulle byggas ut. Ritningar på ett nytt båthus togs fram av Ingenjör Gustaf Carlsson och den 15 januari 1932 påbörjades bygget av klubbens nuvarande båthus under ledning av Byggmästare Harald Andersson. I båthuset finns en klubblokal på övre plan. Lokalen har kök, toalett och plats för upp till 50 personer. Platsen på Strömsholmen, oasen mitt i strömmen, är antagligen ett av stadens bästa lägen.

Norrköpings Roddklubb tar med glädje emot nya medlemmar då klubben har god tillgång på båtar. Yngre förmågor, såväl killar som tjejer, är särskilt välkomna till Norrköpings Roddklubb. Se mer under rubriken ”prova”.

Medlemsavgift

Betala in avgiften på: PG 271 033-3, ange vem/vilka medlemskapet avser, betalas senast under maj.

Aktiv vuxen: 600 kr/person
Aktiv 18-19 år: 300 kr/person
Aktiv -18 år: 150 kr/person
Familj: 700 kr Passiv: 150 kr/person